SNEA d.o.o. je ovlašteni prodavac Prima Creator materijala

PRIMA filament

PrimaValue
PrimaSelect

Praktičan
Filament iz 3D Prima kompatibilan je sa gotovo svim 3D štampačima koji su danas na tržištu
Veliki prečnik kalema za lakše odmotavanje
Platforma za grijanje nije potrebna (preporučuje se s ABS-om)

Ekonomičan
Viša kvaliteta rezultira sa manje otpada
Bez prekomjerne topline, smanjuju se troškovi ispisa
Puni 1 kg, otprilike 335 metara niti na svakom kalemu

Preporučujemo da filament skladištite uz priloženo pakovanje silikagela, posebno ako se ne koristi duže vrijeme, to osigurava kvalitetu tokom vremena. Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Držite podalje od UV svjetla.

1 kg visokokvalitetnog materijala za 3D ispis na 3D štampaču 1.75 mm. Made in EU

PrimaValue je serija filamenata razvijena za svakodnevnu upotrebu u standardnim bojama.

Temperatura ispisa 180 – 210 ° C
Temperatura topljenja 145-160 ° C
Težina filamenta 1 kg
Veličina kalema 200 x 80 mm
Promjer glavčine kalema 55 mm

Performanse
Visoka čvrstoća
Dobra adhezija među slojevima
Dobra žilavost

Visoka kvaliteta
Za proizvodnju PrimaValue koriste se samo visokokvalitetni materijali
Savršena zaobljenost i vrlo uska tolerancija prečnika
Stroga kontrola kvaliteta i opsežno testiranje

Pakovanje
1 kg filamenta na kalemu ukupne težine oko 1,40 kg
Pakiran u vakuum zatvorenoj plastičnoj kesi sa silikagelom.

Made in EU

PrimaSelectPLA je vrlo lijep materijal za 3D ispis, netoksičan je i nema neugodan miris kada štampate. Zbog njegovih toplinskih karakteristika lako je dobiti sjajne otiske. Ovaj filament dolazi na prozirnom kalemu koji omogućava lak uvid koliko filamenta ima na kalemu.
Polaktična kiselina (PLA) je bio razgradiv polimer koji se proizvodi iz mliječne kiseline koja se može fermentirati iz usjeva poput kukuruza.

PrimaSelectPLA ima blagi sjaj prilikom 3D štampe. PrimaSelectPLA takođe dolazi u širokom izboru lijepih i živih boja lijepog izgleda koji se zasnivaju na RAL sistemu boja što zauzvrat jamči da ćete dobiti istu boju svaki put kada naručite novi kalem.

S našim novim PrimaSelectPLA-om uspjeli smo napraviti PLA koji odgovara većini vaših potreba. PrimaSelectPLA je takozvana modificirana PLA i oko 12 puta je jača od obične PLA, to je posljedica modifikatora udara koji je pomiješan s najboljim sirovinama koje su pomno odabrane.

PrimaSelectPLA je malo mekši na dodir od uobičajenog PLA-a, a istovremeno je i fleksibilniji što ga čini savršenim za sve štampače, uključujući štampače sa postavljenim Bowden-om.

Rezultati nisu nimalo nevjerojatni, a materijal je izuzetno jak sa vrlo dobrim međuslojnim prianjanjem. To takođe otvara nove mogućnosti za korištenje PLA-a. Do sada je PLA bio krhak i ne baš jak, ali s ovim novim proizvodom možete ga koristiti za aplikacije za koje vam je prije trebao ABS. Zbog vrlo niskog skupljanja i činjenice da vam ne treba grijana ploča, PrimaSelectPLA je vrlo jednostavan za upotrebu na svim FDM / FFF štampačima. Iskrivljenje nije faktor koji morate uzeti u obzir ako koristite PrimaSelectPLA i neće se deformirati kada se odradi vaš otisak, što je uobičajeno među jeftinijim materijalima. Ova vlakna su manje sklona apsorbiranju vlage što predstavlja ogroman skok naprijed i daje vam veliku prednost kada je u pitanju njegovo skladištenje. Ako je vaš štampač opremljen grijanom pločom, preporučujemo da koristite temperaturu od 40-60 ° C.

Ako imate postavljen dvostruki hot-end i namjeravate štampati s podrškom, preporučujemo vam da koristite PrimaSelectPVA koji se dobro veže za naš materijal lako se uklanja, PrimaSelectPVA je čak topiv u vodi.

PrimaSelectPLA namotan je na prozirni kalem sa 750 g visokokvalitetnog filamenta. Upakovan je u čvrstu kutiju sa silikagelom da se izbjegne vlaženje.

PrimaSelectPLA dostupni su u promjeru od 1,75 mm i 2,85 mm.

Naša najmodernija tvornica opremljena je najnovijom tehnologijom laserskog mjerenja kako bi se osiguralo da ćete dobiti kalem od niti sa vrlo tijesnim promjerom i tolerancijom zaobljenosti.

Zašto bih trebao koristiti PrimaSelectPLA?

Do 12 puta jači od uobičajenog PLA-a
Vrlo lako se štampa, čak i na niskim temperaturama
Vrlo mali rizici za warping
Biorazgradiv je
Nema neugodnog mirisa

Material PLA
Diameter 1.75mm
Tolerance ± 0.05 mm
Heated build platform required No
Print Temperature 180 – 210 °C
Melting Temperature 140-160 °C
Weight Filament 750 g
Spool Size 200 x 55 mm
Spool Hub Diameter 53 mm

EasyPrint

EasyPrint PLA je naš najnoviji PLA i izrađen je od 100% djevičanskih PLA granulata.

Polaktična kiselina (PLA) je bio razgradiv polimer koji se proizvodi iz škroba, a koji se može fermentirati iz usjeva poput kukuruza.

EasyPrint PLA je malo mekši na dodir od uobičajenog PLA, a istovremeno je i fleksibilniji što ga čini savršenim za sve štampače uključujući i štampače sa postavljenim Bowdenom.

Zbog vrlo niskog skupljanja EasyPrint PLA je vrlo jednostavan za upotrebu u svim FDM / FFF štampačima. Šanse za izobličavanje su vrlo male kod EasyPrint PLA-a i on dobro funkcionira bez grijane ploče za izradu, ali za veće otiske i apsolutne najbolje rezultate preporučujemo grijanu ploču za izradu. Podešavanje temperature od 40-60 ° C učiniće otiske još boljim.

Puna težina!
Na svakoj kalemu EasyPrint-a imat ćete savršenu spiralnu nit s težinom od 1 kg.

Preporučena temperatura je 185 ° – 220 °

Savršena tolerancija promjera
Tolerancija promjera od +/- 0,02 mm i kontinuirana zaobljenost.

Kontinuirano se nadgleda
Tijekom procesa proizvodnje koristi se laser za mjerenje niti kako bi se osiguralo da ispunjavamo svoja obećanja za toleranciju od +/- 0,02 mm

Savršeno kalemljenje
Kada prvi put pogledate kalem EasyPrint-a, primijetit ćete savršeno savijanje. Svaki sloj je savršeno namotan, bez preklapanja ili prelaska prethodnog sloja. To osigurava da materijal neće biti zapetljan i da vam neće stvarati probleme čak i ako imate planirane vrlo duge otiske.

Netoksično i biorazgradivo
EasyPrint je izrađen od 100% čistih djevičanskih PLA granula. Zahvaljujući čistom materijalu EasyPrint udovoljava zahtjevima moderne ekološke sigurne PLA i usklađen je sa REACH i RoHS.

Indikator dužine na kalemu
Svaki kalem EasyPrint-a na sebi ima indikator dužine. To vam znatno olakšava praćenje koliko filamenta ostaje na kalemu.

EasyPrint dolazi na bistrom kalemu koji je vakuumski zapečaćen sa sredstvom za sušenje i održava nisku razinu vlage. 

PrimaVALUE PLA

PrimaVALUE, 1,75 mm, 1 kg
KM 52,00
  •  

PrimaSELECT PETG

PrimaSELECT, 1,75mm, 750g
KM 64,00
  •  

PrimaSELECT PLA

PrimaSELECT, 1,75mm, 750g
KM 59,00
  •  

Prima EasyPrint PLA

EasyPrint, 1,75mm, 1kg
KM 59,00
  •